Sunday, July 03, 2016

Rumah Perlindungan Nur Hati


Minggu lalu saya telah berpeluang mengunjungi rumah Nur Hati di Ampang, bersama rakan-rakan bekas pelajar Asrama Toh Puan Norashikin, Yayasan Selangor, mewakili Kelab Penyayang Norashikin (KEPENOR) menyampaikan sebahagian sumbangan yang telah diterima drp cikpuan2 dan tuan2 yg dermawan. 

Rumah ini dihuni oleh 10 orang anak-anak terbuang dari peringkat bayi hingga ke 6 tahun, 15 orang anak-anak yg bersekolah dari Tahun 1 hingga ke Tingkatan 3, dan selebihnya orang-orang dewasa (yg juga terbuang atau sedang menghadapi masalah) yang menjadikan jumlah keseluruhan mereka seramai 48 orang kesemuanya. 

Rumah ini adalah antara rumah perlindungan yang masih agak dhaif di kota Kuala Lumpur. Oleh kerana mereka masih belum selesai urusan pendaftaran dgn JKM, mereka juga belum layak menerima bantuan drp pusat-pusat zakat atau organisasi2 formal; hanya mengharapkan sumbangan drp orang ramai sahaja. 

Sekiranya tuan2 dan cikpuan2 ingin menghulurkan sumbangan, bolehlah menyumbang terus ke akaun pertubuhan Nur Hati seperti berikut:

CIMB 8600769854
BSN 14100-41-00016617-7

Didoakan rahmat Allah swt sentiasa bersama anda. Aamiin.

No comments: